ФИН КЕТЕРИНГ

Богатото мени се подготвува до совршенство за да ги задоволи сите Ваши желби, замисли, фантазија, и од Вашиот настан да направи прекрасни спомени. Менијата кои ги нудиме ги следат Вашите желби и можности, вклучуваат тадиционална кујна, егзотични закуски, морски плодови, современи коктел ордевери, посебни комбинации за приватни и деловни вечери, детски менија, сендвичи, салати, менија за посебни прилики (филмски кетеринг, снабдување на компании со оброци и др.)

КОКТЕЛ МЕНИЈА

1. SOPHISTICATED

  • Канапеи• Пица корпица • Корпица со крем салата • Грчка (фета и маслинка) • Крекер со крем сирење и шери • Канапеа со ајвар и сирење
  • Пити и пецива• Домашни кифли • Солени мафини со сирење • Пита со блитва
  • Ордевери со сирења (ладни) • Македонски кравји кашкавал • Тврдо сирење со маслинки • Моцарела со оригано • Мешан кашкавал
  • Ордевери со сувомесно (ладни) • Кулен (свински) • Печеница • Димени мисиркини гради
  • Топли предјадења/ тапаси • Пирошка • Фритата со домат и пиперка • Тартуф со сирење и орев • Мини кесадиља со авокадо и хумус
  • Главно јадење (послужено во коктел стил) • Пилешко во сос од кари и јаболко • Мини ќофтиња во BBQ сос • Свински медаљон во благо лут сос
  • Десерти • Чоколаден тарт • Фереро бомбици • Кокосови полумесечинки • Бајадера
  • Овошје (сецкано,излупено,изладено)• Сезонско овошје

Цена: 490 МКД (+ДДВ) по особа.
Вклучува целосен кетеринг и послужување (келнери)
во зависност на начинот на послужување.

2. ELEGANT

  • Канапеи• Ролована пршута со маслинка • Сушен домат, рукола и пармезан • Бри и сува смоква • Димен лосос и капари • Шери домат и моцарела
  • Пити и пецива• Ролнички со маслинка • Стапчиња со сусам и мак • Фогача Капрезе (домат, моцарела, босилек)
  • Ордевери со сирења (ладни) • Бри • Моцарела • Гауда • Овчо бело сирење
  • Ордевери со сувомесно (ладни) • Мортадела со маслинки • Пилешки димени гради • Кулен (говедски) • Буџола
  • Топли предјадења/ тапаси • Кубански крокети • Тартуф со сланина • Солен чизкејк со песто од спанаќ и магдонос • Мини такос со хумус,морков и брокула
  • Главно јадење (послужено во коктел стил) • Телешки медаљони со песто од брокула и пченка • Пилешко со мед и ореви • Свинско со балсамико крем и сусам
  • Десерти • Чоколадни мињони со бадем и лешник • Чоко корпици со суво овошје • Мини еклери со ванила крем и свежо овошје
  • Овошје (сецкано,излупено,изладено)• Сезонско овошје

Цена: 580 МКД (+ДДВ) по особа.
Вклучува целосен кетеринг и послужување (келнери)
во зависност на начинот на послужување.

3. CLASSY

  • Брускети• Брускета со гвакамоле • Брускета со аспарагус и пршут • Брускета со бри и шумско овошје • Брускета со песто,шери и чедар • Брускета со горгонзола,сланина и мед
  • Пити и пецива• Ролнички со рикота и спанаќ • Вишка пита • Лиснати стапчиња со кашкавал и пршут
  • Ордевери со сирења (ладни) • Чедар • Пармезан • Македонски овчи кашкавал • Тврдо козјо сирење • Бри
  • Ордевери со сувомесно (ладни) • Крашки врат • Мортадела со фстак • Пршут • Пилешки гради со бибер
  • Ладни предјадења• Кардинал грозје со рокфорд крем • Шери домат со авокадо крем • Ананас со пршут
  • Топли предјадења/ тапаси• Спринг ролс со сув домат и пилешко • Корпичка со гвакамоле крем и шкампа • Ролнички од тиквички со моцарела • Кесадиља со спанаќ • Крокети од димен лосос
  • Главно јадење (послужено во коктел стил)• Пилешко “А ла Салса” • Свинско во сос од урма и мента нане • Бифтек Теријаки • Лосос во сос од мед и индиски орев
  • Десерти• Мус од бело чоколадо со малина • Тирамису • Мини орео чиз-кејк
  • Овошје (лупено, ситно сечено и изладено)• Сезонско овошје

Цена: 730 МКД (+ДДВ) по особа.
Вклучува целосен кетеринг и послужување (келнери)
во зависност на начинот на послужување.

4. DELUXE

  • Брускети• Брускета со рукола и инчун • Брускета со крем сирење и кавијар • Брускета со рокфорд и сува кајсија • Брускети со авокадо и шери домат • Тарталет со козјо сирење, домат и црни маслинки • Киш Лерен
  • Пити и пецива• Солени мафини со песто • Фогача Галија • Мини колбас во тесто • Лиснати топчиња со чаден лосос, крем сирењ и чивас
  • Ордевери со сирења (ладни)• Рокфорд • Камамбер • Гауда со босилек • Пармезан • Македонски овчи кашкавал
  • Ордевери со сувомесно (ладни)• Пршут • Пршут (говедски) • Панона салама со црвен пипер • Италијанска бела салама со бибер • Димени мисиркини гради
  • Ладни предјадења• Аспарагус со пршута • Телешко Карпачо • Димен лосос со киви • Ракчиња со авокадо крем во краставица
  • Топли предјадења/ тапаси• Корпица со ананас • Урми со сланина и козјо сирење • Мини такос со ракчиња • Прокељ со говедка пршута
  • Главно јадење (послужено во коктел стил)• Пилешко Флорентин • Бифтек со рокфорд сос • Свински медаљони со сливи • Бранцин филети во сос од лимета и рузмарин • Морски микс
  • Десерти• Мафин со полнеж од карамела и морска сол • Тарт од кекс со ванила крем и кокос • Португалски мус од лимета
  • Овошје (лупено, ситно сечено и изладено)• Сезонско овошје

Цена: 880 МКД (+ДДВ) по особа.
Вклучува целосен кетеринг и послужување (келнери)
во зависност на начинот на послужување.

КРЕИРАЈ СВОЕ МЕНИ!

Создадете мени според Вашите желби и можности

Group 344

НОВОСТИ

Прочитајте повеќе за
новостите во кетерингот!