ИНДУСТРИСКИ КЕТЕРИНГ

Во текот на 2018 година групација „Далма“ успешно ja лансираше новата гранка – индустрискиот кетеринг. Сместен во модерна индустриска кујна од 550 м2, сертифицирана со HACCAP и ISO 22000:2018 ,со капацитет на производство од 7.500 готвени оброци дневно, индустрискиот сервис на „Далма“ претставува еден од најголемите од овој вид на пазарот.

НАПРЕДНА ТЕХНОЛОГИЈА

Индустрискиот кетеринг на „Далма“ поседува и користи технологија на „студен синџир“, единствен од таков вид во Македонија. Имено, оваа технологија овозможува моментално ладење на храната преку Chill-blaster-и и за 100% ја елиминира можноста за развивање аеробни бактерии во храната.

imageedit_4_4589537436

ТРАНСПОРТ

Храната се транспортира дo крајниот корисник во „студен синџир“, пренесена во специјализирани термичко стабилни кутии за храна во HACCАP сертифицирано возило со термокинг изолација, коешто ја одржува храната на посакуваната температура.

ТОПОЛ ОБРОК

На местото на сервирање, храната се загрева во конвекциски печки за краток временски период. На тој начин безбедноста на храната е зачувана, а свежината и квалитетот на храната е на највисоко ниво.

КОНТАКТИРАЈТЕ НЀ!


  • Ул.Веле Марков бр.6, 1000 Скопје П.фах 68.
  • Тел/Факс: +389 (2) 6 136 700
  • contact@dalma.com.mk

  ИНДУСТРИСКИ КЕТЕРИНГ

  • +389 78 33 76 51

  ФИН КЕТЕРИНГ

  • +389 78 30 52 34

  ИЗНАЈМУВАЊЕ НА ОПРЕМА

  • +389 78 21 96 30

  СЛЕДЕТЕ НÈ НА